صنعت تبلیغات در دنیای امروز دیگر همچون گذشته صرفا با روشهای سنتی پاسخگوی نیازهای صاحبان کسب کارها نمی باشد . طبیعتا با آگاهی از رازهای تبلیغات می توان ضریب نفوذ به مصرف کننده را بالا برد و این همان چیزی است که تمامی فعالان عرصه تبلیغات به دنبال هستند . رازهای تبلیغات را می توان در مباحث روانشناسی جستجو کرد زیرا تبلیغات با انسانها در ارتباط است و شناخت رفتار و ذهن انسانها بیشتر پرده از رازهای تبلیغات بر می دارد .
تبلیغات
فهرست مطالب
محیط تبلیغات
برنامه ریزی راهبردی تبلیغات
رسانه های تبلیغات
خلق تبلیغات
عملیات کاربردی تبلیغات
انواع تبلیغات
روانشناسی تبلیغات
بخش اول محیط تبلیغات
-
مفاهیم تبلیغات
تبلیغات تجاری چیست ؟ ابعاد مهم آن چه هستند ؟ تعریف اصولی و مهمول تبیلغات تجاری بر شش عنصر استوار است که در تعریف زیر آن شش عنصر دیده می شود :
تبلیغات تجاری شکلی از ارتباط غیر شخصی است که در ازای پرداخت پول به وسیله یک حامی مالی مشخص با استفاده از رسانه های گروهی ، برای ترغیب مخاطب یا تاثیر گذاری بر او صورت می گیرد .
هر سازنده کالایی قادر خواهد بود به هر مشتری و مصرف کننده درابره محصول یا خدمت ارائه شده برای فروش به صورت رو در رو صحبت کند . فروش شخصی به این فکر جامه عمل می پوشاند ، اما بسیار پر هزینه و گران است . فروشندگان کالا یا خدمات ، با استفاده از رسانه های جمعی برای انتقال پیامشان از صرف هزینه های بسیار بالا برای تماس و ارتباط شخصی اجتناب می کنند . در این مورد هزینه هایی برای خرید وقت در رسانه های پخشی (تلویزیون / رادیو )و فضا در رسانه های چاپی صرف می شود تا پیامها به وسیله ای رسانه ها به تعداد انبوهی از مردم برسد .
-
اقسام تبلیغات
در این قسمت نه نوع تبلیغات کلی و اساسی را مطرح می کنیم :
- تبلیغات نام تجاری (تبلیغات ملی مصرف کننده ) : هدف توسعه هویت و تصویر بلند مدت یک نام تجاری است .
- تبلیغات خرده فروشی :این نوع تبلیغ به محل کسب مربوط است . پیام تبلیغاتی ، محصولاتی را که در محل قابل دسترس است معرفی می کند . تبلیغات خرده فروشی بر قیمت ، در دسترس بودن ، مکان و ساعت کار تاکید بسیار دارد .
- تبلیغات سیاسی : این نوع تبلیغات منبع مهم ارتباطات برای رای دهندگان می باشد اما ، منتقدان تبلیغات سیاسی بر این عقیده هستند که این نوع تبلیغات بیشتر بر تصویر سازی است تا پرداختن به موضوعات .
- تبلیغات کتاب راهنما : برای آنکه مصرف کنندگان بدانند چگونه کالا یا خدماتی را بخرند به آن مراجعه می کنند . بهترین نوع کتاب راهنما کتاب زرد است (Yellow Page )
- تبلیغات پاسخ-مستقیم : این نوع تبیلغ از طریق پست یا تلفن می باشد و مصرف کننده می تواند به وسیله تلفن و یا پست پاسخ دهد و محول از طریق پست یا سایر راههای کالا رسانی به او تحویل می شود .
- تبلیغات کسب و کار به کسب و کار(شغل به شغل ): این نوع تبلیغات شامل خریداران کالاهای صنعتی و افراد حرفه ای نظیر پزشکان ، دندانپزشکان ، روانشناسان و حقوقدانان نیز می شود . تبلیغ شغلی در نشریات شغلی و روزنامه های حرفه ای دیده می شود .
- تبلیغات موسسه ای/ نهادی : نام دیگر آن تبلیغات برای شرکت است . تاکید آن بر ایجاد هویت برای موسسه و یا نهاد است در اذهان عمومی .
- تبلیغات خدمات عمومی (PSA) : پیامهایی از قبیل رانندگی با سرعت مطمئنه و یا حفظ پاکیزگی در معابر از این نوع تبلیغات می باشد .
- تبلیغات تعاملی : تمامی مصرف کنندگانی که دسترسی به رایانه و اینترنت را دارند می توانند پیام و یا تبلیغی را به اشتراک گذاشته و متقابلا دیگران نیز بر آن اظهار نظر می کنند .
- نقش های مختلف تبلیغات : چهار نقش مختلف برای تبلیغات وجود دارد :
- نقش بازاریابی
- نقش ارتباطی
- نقش اقتصادی
- نقش اجتماعی
- نقش بازاریابی : ارتباطات بازاریابی به چهار تکنیک ارتباطی مربوط می شود : تبلیغات ، ترویج فروش ، روابط عمومی ، فروش شخصی .
- نقش ارتباطی : تبلیغات به نوعی شکلی از ارتباطات جمعی می باشد که انواع مختلف اطلاعات مربوط به بازار را در محل بازار ، به قصد همراه کردن خریداران و فروشندگان ، انتقال می دهد.
- نقش اقتصادی : دو مکتب اصلی در خصوص اثر تبلیغات در اقتصاد وجود دارد . یکی مکتب قدرت بازار و دیگری مکتب رقابت بازار است . ب اساس مکتب قدرت بازار ، تبلیغات ، ابزار ارتباطات اقناعی و ترغیبی است که بازاریابان برای کنحرف کردن توجه مصرف کنندگان از قیمت کالا به کار می برند . در طرف دیگر ، مکتب رقابت بازار تبلیغات را منبع اطلاعاتی می داند که حساسیت مصرف کننده را نسبت به قیمت افزایش می دهد و رقابت انگیز می باشد .
- نقش اجتماعی : تبلیغات در خصوص محصولات جدید و اصلاح شده به ما اطلاعات می دهد و می آموزد پگونه از آن استفاده کینم . به ما کمک می کند تا بین محصولات و کیفیت آنها مقایسه کنیم . همینطور تبلیغات بسیار در احساس زیبایی شناسی ما سهیم است .
- کارکردهای تبلیغات : دو کار کرد اصلی علاوه بر کارکردهای فرعی می توان برای تبلیغات بیان کرد :
- تبلیغات محصول : هدف از این کارکرد شناساندن و برانگیختن بازار نسبت به محصول مورد نظر است .
- تبلیغات موسسه ای : هدف آن بیشتر ارتقای سازمان است نه فروش محصول یا کالا .
بازیگران دنیای تبلیغات
پنج بازیگر اصلی در دنیای تبلیغات :
- تبلیغ کننده : فرد یا سازمانی که صاحب آگهی نامیده می شود . تبلیغ کننده در خصوص اینکه تبلیغ به سمت چه کسانی هدف گیری کند ، از کانال چه رسانه ای انجام شود ، مقدار بودجه و زمان تبیلغ تصمیم می گیرد .انواع تبلیغ کننده ها :
- تولیدکنندگان
- فروشندگان دست دوم یا توزیع کنندگان
- افراد : کسی است که قصد دارد برای کسب سود ، محصول شخصی را در پاسخ به یک نیاز یا ابراز یک نظر یا عقیده بفروشد . سیاستمداران ، غالبا برای آگاه کردن رای دهندگان از دیدگاههای خود در مورد مسائل خاص ، به آگهی روی می آورند .
- موسسات : هدف این گروه عبارت است از مطرح کردن مسائل ، تاثیر نهادی بر عقاید و افکار ، وضع قانون و تغییر رفتار به گونه ای که یک امر مطلوب اجتماعی می باشد است .
- موسسه تبلیغاتی : یک تبلیغ کننده از یک موسسه تبلیغاتی بیرونی به این دلیل استفاده می کند که عقیده دارد آن موسسه در خلق یک آگهی تجاری یا یک مبارزه تبلیغاتی کاراتر و تاثیر گذار تر خواهد بود . تبلیغ کنندگان بزرگ معمولا از دو طریق امور تبلیغاتی را انجام می دهند . یکی از طریق واحد تبلیغاتی خودشان و دوم از طریق موسسه تبلیغاتی که آن هم وابسته به خود می باشد .
- رسانه : رسانه عبارت از کانالهای ارتباطی است که پیامها را از طریق تبلیغ کننده به مخاطب می رساند . انواع متداولترین رسانه ها شامل :
- روزنامه ها
- تلویزیون
- رادیو
- مجلات
- رسانه های خارج از خانه ( بیرونی و عبوری )
- پاسخ مستقیم
- فروشندگان خدمات : این گروه شامل :
- نویسندگان آزاد متون تبلیغاتی
- گرافیست ها
- عکاسان
- استودیو های موسیقی
- دفاتر خدمات کامپیوتری
- متصدیان چاپ
- پژوهشگران بازار
- دفاتر پست مستقیم
- مشاوران بازاریابی
- مشاوران روابط عمومی
- مخاطبان : مشتری هسته اصلی را تشکیل می دهد . در یک راهبرد بازاریابی ، بازار هدف ، از مشتریانی تشکیل می شود که کالای مورد نظر را می خرند .
آینده تبلیغات : هنوز مشخص نیست آینده تبلیغات چگونه خواهد بود . ولی به هر صورت صنعت تبلیغات باید به این تشخیص برسد که نسبت به جهان خارج تا چه حد آسیب پذیر است .
مهمترین تاثیر در سرنوشت تبلیغات ، تغییرات اجتماعی است تا تغییرات اقتصادی . مصرف کنندگان پیر تر و پخته تر می شوند . از این گذشته نسبت به شیوه های زندگی مختلف و همینطور نسبت به فن آوری خواهند داشت .
طبق گفته دان ای شولتز (پروفسر تبلیغات دانشگاه نورث وسترن ) مفهوم ارتباطات بازاریابی یکپارچه شده (IMC) اساسا این مفهوم را دنبال می کند (ما با نیازها و خواسته های مصرف کننده شروع می کنیم و سپس به نام تجاری باز می گردیم )
(INTEGRATION HELPS YOU PLAN COMMUINICATION FROM OUTSIDE-IN)
منبع :nimasaraeian