کارشناسان پولی و بانکی:
مصوبه هیات وزیران مبنی بر اجازه واردات تا ۳۰۰ میلیون دلار (بدون انتقال ارز) نشاندهنده عمق اختلافات در بدنه دولت به ویژه تیم اقتصادی دولت با بانک مرکزی میباشد؛
از طرفی بانک مرکزی سعی دارد با مکانیزمهایی، ورود و خروج ارز را ساماندهی کند و براساس برآوردهای خودش بازار را بالانس کرده و تعادل را برقرارکند،
ولی از طرف دیگر، نگاه استراتژیک به بازار ندارد و فعل و انفعالات بازار و مسائل و مشکلاتی که از بابت تحریم حادث شده در نظر نمیگیرد و در فضای بسته ادارات بانک مرکزی بخشنامه صادر میکند.
در این روزها دیگر باید اتفاقات را روزانه دنبال کرد! آمریکا تلاش دارد تمام منافذ و راههای ورود ارز به ایران را ببندد و تمام تلاش تجار برای صادرات و دریافت ارز را رصد میکند.
در این فضا خیلی باید با احتیاط و مدبرانه بازار را مدیریت کرد و یکجانبه نگری باعث خروج فعالان از بازار میشود؛
چنانچه آقای عسگراولادی (پیردیر صادرات) اعلام میکند دوماه است فعالیتی ندارد و ترجیح میدهد کار نکند؛ در تایید این مطلب آقای جلالپور که زمانی رییس اتاق ایران بود و از فعالان عرصه صادرات هم میگوید ترجیح میدهم کار نکنم.
در این فضا، وزارت صمت برخلاف نظرات بانک مرکزی و در تعامل با واردکنندگان و اتاق ایران به دولت فشار میآورد و مصوبه میگیرد که واردات بدون انتقال ارز فعلاً تا سقف سیصد میلیون دلار آزاد شود [که البته اگر] با همین فرمان پیش بروند تا شب عید این سقف بالاتر رفته و در جهت تعادل بازار، بسیاری ازبخشنامههای صادره بانک مرکزی بی اثر میشود!
باید فکری اساسی کرد که [ملاحظات طرفین] در آن دیده شود؛ [چون بانک مرکزی هم بدرستی میگوید با واردات بدون انتقال ارز، تقاضا در بازار آزاد افزایش یافته و چه بسا] نرخ دلار از کنترل خارج شود!
تفاهم، یا به عبارتی فهم استدلالهای طرف مقابل، چاره کار است!